DEKLARATE E FEDERATES PAN-SHQIPTARE TE AMERIKES VATRA

Federata Pan Shqiptare e Amerikës VATRA mbështet cdo perpjekje që nderon viktimat shqiptare që humbën jetën nga shovinizmi grek në Shqipëri. Ngritja e një memoriali për 217 Viktimave të Hormovës të masakruar nga shovinistët grek në Mars 1914 ne Kishën e Shen Marisë ne Hormove është detyre historike.

Kjo merr vlerë të vecantë kur inisiativa të tilla bëhen nga qytetarë në Shqipëri e Kosovë. Asnjë pushtet qëndror apo lokal në Shqipëri nuk ka te drejtë të ndalojë të vërtetat historike të kombit shqiptar por përkundrazi duhet te ndihmojë që ato të vihen në pah dhe te kalohen brez pas brezi. Ateherë kur shteti shqiptar qëndror apo pushteti vendor nuk ndihmon dot në këtë drejtim nuk duhet në asnjë mënyrë nuk duhet të pengojë

Ne i bëjmë thirrje gjithë shoqërisë civile shqiptare kudo në botë ta mbeshtesi një inisiativë të tillë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *